Ποιοι είμαστε

Είμεθα o Kοινωνικός Συνεταιρισμός των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες «Συνεργασία – Δημιουργία». Στον φορέα μας λειτουργεί Κέντρο Εργασίας το οποίο απασχολεί μεγάλο αριθμό παιδιών που εργάζονται, αφενός μεν κάνοντας την απαραίτητη για αυτά εργασιοθεραπεία και αφετέρου η προώθηση των παραγόμενων ειδών προβάλει τις ιδιαίτερες ικανότητες των ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις πληρωμές τους.

Στα πλαίσια των 12ων Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, το Κέντρο Εργασίας του σωματείου μας δώρισε σε όλους τους Έλληνες και ξένους αθλητές χειροποίητα είδη που κατασκευάστηκαν από τους σπουδαστές μας και έτσι τα αποτελέσματα της εργασιοθεραπείας των παιδιών μας ταξίδεψαν σε όλα τα μέρη του κόσμου.

O Kοινωνικός Συνεταιρισμός των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες «Συνεργασία – Δημιουργία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα ανθρώπων με αναπηρία προκειμένου να υπερασπιστεί και να εκπροσωπήσει θέματα για όλες τις κατηγορίες της αναπηρίας.

Ταυτόχρονα με το Σωματείο συστήθηκε Κέντρο Εργασίας Αναπήρων με διάφορες δραστηριότητες έχοντας σαν σκοπό την ενασχόληση και την εκμάθηση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Από τότε έως σήμερα και μετά από πολλές προσπάθειες και πραγματική κατάθεση ψυχής καταφέραμε να αντιπροσωπεύουμε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα μέλη μας ξεπερνούν τα 680 άτομα και συνεχώς αυξάνονται.