Μεγάλη ήταν η αποχή στις αυτοδιοικητικές και δημαρχιακές εκλογές, πολλά δε ήσαντα λευκά και τα άκυρα. Θα λέγαμε έτσι απλά ότι οι κάλπες απέβαλλαν. Το πολιτικό μαςσύστημα σήμερα κράτησε πολλούς μακριά από τις κάλπες και κυρίως νέους. Το ίδιο διάστημα με τις εκλογές πολλοί εκκαλούντο στις εφορίες να πληρώσουν την πολιτικήχρεοκοπία ενώ αντίθετα πολλοί πολιτικοί ύποπτοι με οικονομικές συναλλαγές μεγάλουτιμήματος συγκαλύπτονται. Η δημοκρατία μας κλονίσθηκε γιατί στην λειτουργία τηςαντί οι πολιτικοί της αντιπρόσωποι, αντιπρόσωποι του λαού να την αναβαθμίζουνμέρα με την μέρα την βύθισαν ηθικά πρώτα και οικονομικά έπειτα. Μαγαζιά έκλεισαν,η ανεργία εκτοξεύθηκε ψηλά, το άγχος και η στενοχώρια τύλιξε τα νοικοκυριά αφούκανείς πλέον δεν περιμένει το αύριο με ελπίδα αλλά με απελπισία ,φόβο και κατάθλιψη.Και αυτό γιατί κυρίως οι πολιτικοί μας είναι ανεπαρκείς.
Η κοινωνία μας γέμισε αδιέξοδα αντί για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια αλλά και προοπτικές ανάπτυξης. Οι νέοι μας σπουδάζουν και δεν υπάρχουν δουλειές να τους απορροφήσουν. Το κράτος με την υψηλή φορολογία έχει στρέψει όλες τις επικερδείς εταιρείες στο εξωτερικό. Οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται αφού τα βασικά αγαθά είδη διατροφής στα ράφια των καταστημάτων μέρα την μέρα αυξάνονται. Ταξίδια, ψυχαγωγία έχουν γίνει είδη πολυτελείας για τον λαό αφού και το εισόδημα δεν επαρκεί αλλά και γιατί το αύριο έγινε άγχος και αγωνία για τυχόν ανεργία και χρεοκοπία του κράτους.Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και
περιφερειάρχες οφείλουν τώρα να δουλέψουν συνεργαζόμενοι με την πολιτεία να βοηθήσουν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους αλλά και στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των πόλεων.Ο λαός βρίσκεται στο πάτο και οφείλουν οικονομικά, ηθικά, ψυχολογικά να τον φέρουν στην επιφάνεια. Ο λαός διψά για καλύτερες ημέρες.Τα προβλήματα παράλληλα πρέπει όλα να αντιμετωπισθούν. Παιδεία, υγεία, οικονομία, πρόνοια είναι τομείς που πρέπει να βάλουμε στέρεα και βαθιά θεμέλια και να μην αφήνουμε διαφθορείς είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό να τα διαφθείρουν.Ο πολιτισμός μας και οι λαϊκές μας παραδόσεις μπορούν διαφυλάττοντας τις να μας τονώνουν ψυχικά και ηθικά. Στροφή στον συνάνθρωπο είτε είναι πλούσιος είτε φτωχός πρέπει να δείξουμε όλοι μας αφού μόνος κανείς είναι αδύνατον στην κοινωνία να σταθεί. Όσον αφορά το μεταναστευτικό μπορούμε σε πολλούς να δώσουμε βοήθεια και να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας, δεν μπορούμε όμως να τους βολέψουμε όλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πολλοί να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους και αυτό επειδή μπορεί ως πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν και άλλες χώρες να ληφθεί κοινή απόφαση να γυρίζουν στη χώρα τους όσοι είναι υπεράριθμοι.
Share on Pinterest
There are no images.