Πολλές φορές η ζωή παίζει μαζί μας διάφορα παιχνίδια δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα μας, με κριτές πάντα τους συνεργάτες;, τους φίλους και τα πιο κοντινά μας πρόσωπα. Όταν όμως ο καιρός περνούσε ευχάριστα και η παρέα μεγάλωνε δεν υπήρχε χρόνος για τέτοιες κριτικές και πολυτέλειες. Το κυνηγητό της παράβασης έμοιαζε με κλέφτες κι αστυνόμους, όμως δεν μας ένοιαζε, γιατί οι τότε χρυσές εποχές μας επέτρεπαν να ξεκινάμε το πρωί για δουλειά, το μεσημέρι να είμαστε στο κρατητήριο ή στο αυτόφωρο αλλά το βράδυ σίγουρα μας έμενε μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία που εμείς βλέπαμε σαν παιχνίδι και το μεροκάματο. Δηλαδή, τότε με μια μέρα δουλειά ήταν όλοι ικανοποιημένοι, αστυνομία, δικαστές, κράτος, μικροπωλητές και όλες οι αρμόδιες και αναρμόδιες υπηρεσίες.

Τώρα, εάν βρεθεί άνθρωπος σε αυτόφωρο πρέπει να δουλεύει 6 μήνες για να καταφέρει να εξαγοράσει την ποινή. Εκτός τούτου, τώρα το πιο σπάνιο είδος στη χώρα μας είναι ο έλληνας μικροπωλητής. Έχει γεμίσει η Ελλάδα μας με αλλοδαπούς μικροπωλητές και ζητιάνους, είναι οι μόνοι που δεν φορολογούνται, που δεν τιμωρούνται και σε λίγο θα μας πάρουν στις δουλειές τους με μεροκάματο. Άκουσα στην τηλεόραση έναν έλληνα που έλεγε: “γεννήθηκα έλληνας, έζησα έλληνας και κατάντησα έλληνας”. Εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που συνεχίζω να είμαι έλληνας, όχι στα χαρτιά αλλά στην ψυχή και στην πράξη, από μικρό παιδί μέχρι σήμερα αγωνίστηκα, αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να το κάνω προσφέροντας όχι μόνο στον εαυτό μου αλλά και στην πατρίδα μου αυτό που μπορώ να προσφέρω, δηλαδή, τις πράξεις, τα έργα, τη δουλειά και την υπερηφάνεια κι αξιοπρέπεια που διακρίνει τους έλληνες. Ο πολιτισμός που προσφέραμε σε όλα τα κράτη του κόσμου, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει παράδειγμα μίμησης στην καινούρια γενιά των ελλήνων για να μάθουν ότι είναι αξίωμα και δύναμη και όχι κατάντια να είσαι έλληνας…

Έχει ο καιρός γυρίσματα είπα στον Γιώργο, θυμάσαι; Και του χαμογέλασα. Ο Γιώργος, όμως ήθελε πολύ περισσότερα από όσα του έδινε το μεροκάματο και ο σκοπός του ήταν εντελώς διαφορετικός από ότι έδειχνε.

Συνεχίζεται….

Share on Pinterest
There are no images.