Τη διεθνών προδιαγραφών παιδική χαρά, η οποία έχει μεριμνήσει μεταξύ άλλων και για παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από Άτομα με Αναπηρία και προσφέρει ακόμη και δωρεάν ασύρματο δίκτυο, θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται από εδώ και στο εξής οι δημότες της Γλυφάδας.

Ο νέος, σύγχρονος παιδότοπος, που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, διαθέτει δάπεδο ασφαλείας και τεχνητό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας με αυτόματο πότισμα. Στο κέντρο της παιδικής χαράς, έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη καστροπολιτεία, ενώ γύρω της φυτεύτηκαν δάφνες Απόλλωνος και διάφορα εποχικά φυτά.

Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν σε σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, με χαρακτηριστικό το λεγόμενο «τελεφερίκ», αλλά και με σπιτάκια που θυμίζουν αυτά των… χόμπιτ.

Στα περίπου τρία στρέμματα που διαθέτει η παιδική χαρά, μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν αμμοδόχο, καινούργια πέργκολα, ένα πρωτότυπο σιντριβάνι, ενώ έχει αναβαθμιστεί όλος ο φωτισμός με οικολογικές λάμπες. Να σημειωθεί πως διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος και έγινε ολική ανάπλαση του πεζοδρομίου μεταξύ της παιδικής χαράς και του ιερού ναού.

«Η πλατεία μας απέκτησε και πάλι ζωή. Η ανταπόκριση χιλιάδων συμπολιτών μας και σήμερα, μας δίνει κουράγιο και πάνω από όλα μας γεμίζει ευθύνη για τη συνέχεια», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

 

Πηγή http://www.eoty.gr/

Share on Pinterest