Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα πραγματοποιήσει το συνέδριο με τίτλο “All in one brain: a discussion on mental health”, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κας Στέλλας Κυριακίδου και του Υφυπουργού Υγείας και ψυχιάτρου κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2023 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα SPINELLI 3E2 από τις 16.30 έως τις 18.30 CET ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Στο πρώτο πάνελ, η κα Κυριακίδου, θα σχολιάσει την επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψυχική υγεία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουνίου 2023. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου ο οποίος θα παρουσιάσει την εθνική πολιτική μας κατεύθυνση και σχεδιασμό και έπειτα θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με την «Ευρωπαϊκή Έκθεση Ψυχικής Υγείας» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία θα συμμετάσχει ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ως σκιώδης εισηγητής του ΕΛΚ και η ευρωβουλευτής κα Susana Solis Perez, σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους του Renew.

Την συζήτηση θα συντονίζει ο Frédéric Destrebecq, Executive Director του European Brain Council (EBC), ενός οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν επιστημονικές εταιρείες, οργανώσεις ασθενών και επαγγελματικές ενώσεις. Τέλος στο πάνελ αυτό θα συμμετέχει και η Πρόεδρος του Hellenic Brain Council, Δρ. Χριστίνα Δαλλά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο European Brain Foundation (EBF), ένα ανεξάρτητο διεπιστημονικό και πολυμερές φιλανθρωπικό ίδρυμα του οποίου τα ιδρυτικά μέλη εκπροσωπούν κορυφαίες ευρωπαϊκές νευρολογικές, νευροχειρουργικές και ψυχιατρικές κλινικές εταιρείες, καθώς και ερευνητικές εταιρείες νευροεπιστημών και οργανώσεις ασθενών.

Στο τελευταίο πάνελ, η συζήτηση θα επικεντρωθεί  στις ψηφιακές τεχνολογίες και στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην ψυχική υγεία. Η καθηγήτρια κα Elisabeth Steindl θα ξεκινήσει με μια συγκριτική ανάλυση του νομοθετικού πλαισίου εκτός της ΕΕ και θα σχολιάσει τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ ο καθηγητής κ. Richard Rak θα υπογραμμίσει τη σημασία της συλλογής δεδομένων μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις στο νομικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του European Health Data Space (EHDS).

Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής “Thymia” από την CEO κα Emilia Molimpakis. Η εν λόγω εφαρμογή βοηθά στον εντοπισμό καταστάσεων και συμπτωμάτων ψυχικής ασθένειας με τη χρήση δεδομένων φωνής, κίνησης και συμπεριφοράς.

 

Για εγγραφή διαδικτυακής παρακολούθησης παρακαλώ πατήστε εδώ: https://www.eventbrite.com/e/all-in-one-brain-a-discussion-on-mental-health-online-tickets-717673840777?aff=odcleoeventsincollection&keep_tld=1

Για εγγραφή δια ζώσης παρακολούθησης παρακαλώ πατήστε εδώ:
https://www.eventbrite.com/e/all-in-one-brain-a-discussion-on-mental-health-in-person-tickets-717650751717?aff=odcleoeventsincollection&keep_tld=1  

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση stelios.kympouropoulos-office@europarl.europa.eu

Share on Pinterest