Μητέρα 17 παιδιών (5 με τον σύζυγό της, ιερέα Παύλο Κόγκελμαν, 4 υιοθετημένα και 8 υπό κηδεμονία), επικεφαλής των κοινωνικο-εκκλησιαστικών έργων «Συνοικία Λουί», «το Σπίτι της Βερόνικα», «Νέες ακτές», επικεφαλής παροχής βοήθειας σε ανθρώπους με αναπηρίες της Επισκοπής Πένζα και πρεσβυτέρα, η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα αναδείχθηκε νικήτρια του πανρωσικού διαγωνισμού «Ηγέτες της Ρωσίας», στις 8 Σεπτεμβρίου.

Με τους συμμετέχοντες συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Σε βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της Ρωσίας για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Μαρία μίλησε για το κοινωνικό έργο, την οικογένειά της και την κατασκευή του καλλιτεχνικού κτήματος «Νέες ακτές».

«Δώδεκα χρόνια ασχολούμαι με τη φιλανθρωπία, και σήμερα μιλάω για ένα ασυνήθιστο θέμα: για παιδιά με αναπηρίες που ενηλικιώθηκαν σε ιδρύματα», είπε η Μαρία στον πρόεδρο Πούτιν. «Συμβαίνει συχνά, αυτά τα παιδιά να καταλήγουν σε γηροκομεία και ψυχονευρολογικά οικοτροφεία ή ιδρύματα. Δεν θα πρέπει, τώρα, να πω, πως είναι για ένα νεαρό άτομο, με πολλές φιλοδοξίες, να βρίσκεται σε μια κατάσταση σχεδόν χωρίς προοπτικές. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα μου χτίζει σπίτια, όπου με την υποστήριξη επαγγελματιών αυτά τα παιδιά μπορούν να ζήσουν, να σπουδάσουν και να εργαστούν. Υπάρχει ήδη τεχνογνωσία και με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας προσπαθούμε να την παρουσιάσουμε και να την εφαρμόσουμε σε όλη τη Ρωσία. Αλλά όταν με καλούν στο τηλέφωνο διευθυντές ορφανοτροφείων και ζητούν να πάρουμε τα υπέροχα παιδιά τους, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την Μαρία για το έργο της  και υποστήριξε την πρωτοβουλία: «Έχετε ήδη νικήσει, αλλά δεν είναι ούτε η μόνη ούτε η τελευταία νίκη σας. Ειλικρινά σας εύχομαι νίκες στο μέλλον, σε όλες τις κατευθύνσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εσάς».

Σημειώνεται ότι και οι 106 νικητές του τελικού σταδίου του διαγωνισμού «Ηγέτες της Ρωσίας», θα λάβουν ερευνητική επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ρουβλίων και την δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής ενός εκ των συμβούλων του έργου.

«Γνωρίζω ότι μετά τη νίκη στο διαγωνισμό το προσωπικό μου επίπεδο ευθύνης έχει αυξηθεί. Πρέπει να μελετήσω και να μάθω, να βρω χρόνο για την βελτίωση των προσωπικών μου ικανοτήτων στην οργάνωση και διαχείριση της διαδικασίας», σχολίασε η Μαρία. «Για μένα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού είναι η προκαταβολή πάνω στην οποία πρέπει να εργαστώ».

Η κατασκευή του έργου για τις «Νέες ακτές» ξεκίνησε το 2018. Τώρα στα τρία σπίτια, που έχουν ήδη χτιστεί, ζουν 50 άτομα από 11 περιοχές, ενώ πρόκειται να κατασκευαστούν 12 σπίτια για άλλα 120 άτομα. Το έργο έχει ως στόχο να γίνει το ομοσπονδιακό «μαξιλάρι» για την ανάπτυξη σύγχρονων εξειδικευμένων πρακτικών και τεχνολογιών, κέντρο άτυπης εκπαίδευσης, επικοινωνίας και  ανταλλαγής εμπειριών.

Τον Νοέμβριο του 2014, με την υποστήριξη της Επισκοπής της Πένζα, η Μαρία άνοιξε το πρόγραμμα για τους ανθρώπους με αμαξίδια «Συνοικία Λουί» και το 2016 «το Σπίτι της Βερόνικα», που είναι ξενώνας για νέους με σοβαρή αναπηρία. Σε αυτά προσφέρεται εργασία σε τυπογραφείο, εργαστήριο αγγειοπλαστικής, καθώς και σε καφέ.

Πηγή: www.diaconia.ru

Share on Pinterest