Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές μας υποδέχτηκαν ενθουσιασμένοι, άρχισαν να παίζουν μαζί μας με χαρά και τίποτα δεν ήταν διαφορετικό μεταξύ μας. Οι δάσκαλοι σε αυτό το σχολείο κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς για την διαφορετικότητα στους μαθητές τους. Μιλάμε για μαθητές της Γ΄ Δημοτικού και μικρότερους, παιδάκια αγνά, με ψυχή που δεν μπορούμε να συναντήσουμε σε μεγάλους ανθρώπους.

Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό για τους μαθητές, για τους δασκάλους, αλλά και για τους γονείς αυτών των παιδιών. Με ρώτησαν πάρα πολλά πράγματα και ανάμεσα σε όλα αυτά, τι ονειρευόμουν όταν ήμουν παιδί, τί ήθελα να κάνω στην ζωή μου και διάφορα άλλα. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις τους και για λίγο νόμισα ότι ήμουν σε μια μεγάλη αίθουσα με επιστήμονες, που ήξεραν περισσότερα από μένα. Με δίδαξαν αυτά που δεν κατάφερε να με διδάξει η ίδια η ζωή όλα αυτά τα χρόνια.

Στο σχολείο της Ελληνοαγγλικής αγωγής, απ’ ό,τι καταλάβαμε στο τέλος, διδάσκουν τα παιδιά να γίνουν καλοί άνθρωποι και εμείς ευχόμαστε μέσα απ’ την καρδιά μας, αυτή η γενιά, που είναι το μέλλον, να είναι καλύτερη και δυνατότερη από μας.

Καλές γιορτές, με υγεία και δύναμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές που με το χαρτζηλίκι τους αγόρασαν γούρια και ημερολόγια από μας, για να στηρίζουν το Κέντρο μας.

Αγαπητοί, μικροί μας φίλοι, θα χαρούμε πολλοί να ξαναεπισκεφτούμε το σχολείο σας, αλλά και εσύ εσείς έχετε ανοικτή πρόσκληση, όποτε θέλετε να μας επισκεφθείτε κι εσείς.

Share on Pinterest