Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φορέων Κ.ΑΛ.Ο κ. Στέλιος Κατωμέρης που παρουσίασε σε αδρές γραμμές την εικόνα του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας σήμερα. Χαιρετισμό απεύθυνε η κα Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειον Πανεπιστήμιο, και πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αθηναίων.

Στην 1η Ενότητα: Προσβασιμότητα και Εργασία, ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι: κα Φωτεινή Δαλιάνη, Εντεταλμένη χωρικού σχεδιασμού, περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία περιέγραψε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει αλλά και τη σημαντικότητα όσων έχουν προγραμματιστεί για να βελτιωθεί η κινητικότητα των αναπήρων συμπολιτών μας, ο κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, Ιδρυτής και πρόεδρος του κέντρου εργασίας Αναπήρων, Ιδρυτής και πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Συνεργασία – Δημιουργία, Εκδότης της εφημερίδας “H Φωνή των ΑΜΕΑ” και η κα Χρυσέλλα Λαγαρία, Συνιδρύτρια της Κοιν.Σ.Επ. Black Light, γραμματέας ΔΣ στον οργανισμό “Διαβάζω για τους Άλλους” που κατέθεσαν προτάσεις για την προσβασιμότητας και ένταξη των ευάλωτων ομάδων.

Στην 2η Ενότητα: Ίδρυση και Λειτουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης παρουσίαση έκανε ο κ. Νίκος Μποσινάκος, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που αναφέρθηκε στην  οργάνωση του Μητρώου και τις υπηρεσίες που παρέχονται .

Στην 3η Ενότητα: Ενημέρωση των Κοιν.Σ.Επ. για τις δράσεις στήριξης στο ΕΣΠΑ 2021-2027 την εισήγηση έκανε η κα Ελένη Κοντονάσιου Διευθύντρια Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Καινοτομία, καθώς επίσης και στην προετοιμασία για το ΠΕΠ Αττικής.

Στην συνέχεια παρέμβαση έκαναν οι εκπρόσωποι  της Κοιν.Σ.Επ «3s School Synergy Snacks» που ιδρύθηκε σε συνέχεια εικονικής μαθητικής επιχείρησης από ΑμεΑ, που παρουσίασαν την πορεία τους τις δυσκολίες  ίδρυσης και λειτουργίας στην αγορά, καθώς και τον ρόλο των μεντόρων-συντονιστριών.

Ακολούθησε διάλογος των παρισταμένων για τα ανοικτά ζητήματα προσβασιμότητας και ένταξης στην Αττική.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Σύρος Κοσκοβόλης, Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΠΑΣΕ Κ.ΑΛ.Ο.

Share on Pinterest