Στα εγκαίνια της αναπλασμένης εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας τον Αύγουστο του 2020 η υπουργός Πολιτισμού είχε ανακοινώσει ότι άμεσα θα γίνονταν εργασίες προκειμένου το μνημείο να είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ, ενώ θα τοποθετούνταν και περιμετρικός φωτισμός.

Χθες, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του υπουργείου,  ρωτήσαμε την υπουργό τι έχει γίνει με τα παραπάνω θέματα.

Απαντώντας η κυρία Μενδώνη σημείωσε ότι για να γίνει ένα έργο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μελέτη. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε τα έργα, αυτό που έκανε το υπουργείο ήταν να ολοκληρώσει όλο τον κύκλο των μελετών, που μάλιστα ήταν ειδικών απαιτήσεων. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, το Κάστρο της Καλαμάτας έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του από πρόγραμμα του Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να εφαρμοστεί η μελέτη που θα το καταστήσει απολύτως προσβάσιμο. Έτσι το θέατρο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όποιον θελήσει, με εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων καθώς και ΑμεΑ.

Σε πρόσθετη ερώτηση για το πότε θα γίνει αυτό, η κα Μενδώνη απάντησε ότι το Ταμείο έχει θέσει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Share on Pinterest