Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για μία δομή της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, η οποία προσφέρει καθημερινά υπηρεσίες φροντίδας, αποκατάσταση και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» υποδέχτηκε την Υφυπουργό με μία ξενάγηση και μία αναλυτική ενημέρωση για τα διάφορα προγράμματα, τα οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ενώ έπαιξε με παιδιά και συνομίλησε με ενήλικες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα εκεί.

Στη συνέχεια της επίσκεψής της, η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη χορωδία της δομής, «Coro Picolo», και να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Το 1821 στην Πόρτα Ανοιχτή» από τον ερασιτεχνικό θίασο.

Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνομίλησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πόρτας Ανοιχτής».

Κατά τις επαφές που είχε ενημερώθηκε για τις τα μελλοντικά σχέδια και της ανάγκες της δομής, γνώρισε τους ανθρώπους που στηρίζουν όλο αυτό το εγχείρημα και διασφάλισε από πλευρά της πως η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε δομή της χώρας.

Χαρακτηριστικά η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή» επιτελεί σπουδαίο έργο στον τομέα της φροντίδας, της αποκατάστασης και της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση. Το σύνολο των εργαζομένων του φορέα υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Προέδρου, κ. Δάφνης Οικονόμου, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τόσο ως προς τους άμεσα ωφελούμενους όσο και τις οικογένειές τους, εφαρμόζοντας πρωτοπόρες μεθόδους στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκεφαλικής παράλυσης. Με τη δράση του ενθαρρύνει την μετεκπαίδευση στελεχών και την επιστημονική έρευνα, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης, και συμβάλλει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους και θα συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Share on Pinterest