Στο Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) βρέθηκε o Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος. Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμαρχος Ιλίου επισκέφτηκε τη δομή του Ε.Κ.Κ.Α. προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος τόσο στα θέματα ισότητας των φύλων όσο και στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης.

Εκ μέρους του Ε.Κ.Κ.Α. ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Α. κ. Γιώργος Χανδάνος υποδέχτηκε τον κύριο Ζενέτο στο Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η κ. Παπάζογλου, Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η κ. Αλεβίζου, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου, ο κ. Λιόσης, μέλος της Επιτροπής εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου, η κ. Ανδρεάδη, επίσης μέλος της επιτροπής εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του Δήμου και η κ. Αθανασιάδη – Ψύλλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος.

Ο Δήμαρχος Ιλίου και η επιτροπή ενημερώθηκαν από την αν. Προϊσταμένη του Ξενώνα Αττικής Ε.Κ.Κ.Α., κα Μαργαρίτα Μπαρμακέλη, για το σημαντικό έργο που επιτελεί το E.K.K.A. για την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων βίας, μέσω της λειτουργίας του Καταφυγίου Επείγουσας και Βραχυπρόθεσμης Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας – μόνες ή με τα παιδιά τους. Στόχος του Ξενώνα είναι να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί, να στηρίζει και να ενδυναμώνει κάθε φιλοξενούμενη γυναίκα, καθώς και τα παιδιά της. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι το Καταφύγιο παρέχει επιπλέον πρότυπες υπηρεσίες, όπως η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τις γυναίκες και η παράλληλη στήριξη των παιδιών στα σχολικά μαθήματα από παιδαγωγό, καθώς είναι ο μοναδικός Ξενώνας που τις παρέχει μέσα στο χώρο του.

Ο κύριος Ζενέτος δήλωσε από τη μεριά του ότι θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τη δομή με το κάθε δυνατό τρόπο, όπως με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπου θα συμβάλει στην καταγραφή και επίλυση προβλημάτων του Ξενώνα. Επίσης, προσέφεραν είδη προσωπικής υγιεινής και σχολικά είδη στις γυναίκες και στα παιδιά τους που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο Καταφύγιο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο Δήμαρχος Ιλίου ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και όλους εκείνους που καθημερινά με την πολύ αξιόλογη δουλειά τους στηρίζουν πολλαπλά τους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Share on Pinterest