Κάθε μέρα είναι μία νέα αρχή… είναι όμως; Φυσικά και είναι αλλά μόνο για όσους έχουν τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
Και ποιοι είναι αυτοί; Μα όσοι δεν είναι αναγκασμένοι να σέρνουν τη βαριά αλυσίδα με τη σιδερένια μπάλα στην άκρη, που τους έχει αναγκάσει να σέρνουν όλο το 24ωρο ένα ανάλγητο κράτος ή μία απάνθρωπη κοινωνία. Οι υπόλοιποι ανήκουν στην γνωστή κατηγορία των σκλάβων, που από την αρχαιότητα έως τις μέρες, μας έφτιαξαν αυτές τις δήθεν προοδευτικές κοινωνίες κι εδραίωσαν τις δημοκρατίες των ολίγων και «εκλεκτών».
Γιατί έχει κανείς την εντύπωση ότι την ακρόπολη την έφτιαξε ο Περικλής ή ο Σωκράτης ή κάποιος από αυτούς που διαβάζουμε στα βιβλία; Έχει κανείς την εντύπωση ότι στις τριήρεις κωπηλατούσαν οι μεγάλοι στρατηγοί και οι ναύαρχοι ή μήπως οι αρχαίοι θα είχαν το χρόνο για δημοκρατία, φιλοσοφία, επιστήμη και θέατρο αν δεν υπήρχαν οι σκλάβοι, για τους οποίους δεν γίνεται ποτέ καμία αναφορά; Αυτά και άλλα πολλά, μας καθιέρωσαν ως το «λίκνο» της δημοκρατίας και το παράδειγμα το χρησιμοποίησαν όλα τα σύγχρονα κράτη για να εδραιώσουν τη δική τους «δημοκρατία» και να απολαμβάνουν τα «αγαθά», φιλοσοφώντας στις πλάτες μας.
Αγαπημένοι μου φίλοι, όσοι δεν έχουν την οικονομική άνεση και το χρόνο, δεν μπορούν ούτε να γευτούν τη δημοκρατία, ούτε και να αναπτύξουν κάποιες ιδιαίτερες «φιλοσοφικές» ικανότητες και όπως είπε, ένας ΒΛΑΚΑΣ βουλευτής-κοπρόσκυλο, στην τηλεόραση, «η δημοκρατία είναι ακριβό σπορ». Το ίδιο βεβαίως έλεγαν και άλλοι ηλίθιοι πλούσιοι κάποτε στην Αγγλία. παρομοιάζοντας με σπορ το κυνήγι της αλεπούς. Έχει όμως δίκιο ο ΒΛΑΚΑΣ από μια μεριά, γιατί αυτό είμαστε για όλους αυτούς τους καθυστερημένους, από όλες τις απόψεις, πολιτικούς. Μια αλεπού που την κυνηγούν και δεν ξέρει που και πώς να κρυφτεί. Μια αλεπού που κυνηγιέται καθημερινά από 300 ηλίθιους κυνηγούς, που στο τέλος του κυνηγιού βάφονται με το αίμα της και χιλιάδες κομματόσκυλα που βρίσκουν τα ίχνη μας…
Και κάθε τέσσερα χρόνια όλοι αυτοί σταματούν και μας καλοπιάνουν, μας ταΐζουν και μας χαϊδεύουν, όπως έκαναν με τους αιχμαλώτους οι Μάγια πριν την εκτέλεση και το γδάρσιμο τους. Και ξανά μετά, κυνήγι, βάψιμο με αίμα και γδάρσιμο, σε μια αέναη κολασμένη πραγματικότητα, λες και ζούμε στον χειρότερο εφιάλτη μας. Οι ευγενείς όμως παραμένουν ευγενείς, οι σκλάβοι σκλάβοι κι οι αλεπούδες αλεπούδες. Έτσι η «δημοκρατία» των ολίγων συνεχίζει να υπάρχει, όπως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να φτιάχνονται, ακροπόλεις, αγάλματα της ελευθερίας και αψίδες του θριάμβου.
Θα συνεχίσουν να υπάρχουν 300 και πλέον γαλαζοαίματοι της δημοκρατίας που θα τρώνε από τους σκλάβους των φέουδων τους και οι σκλάβοι που θα συντηρούν όλα αυτά, όπως και αλεπούδες πρόθυμες για κυνήγι, όταν οι αφέντες μας δεν έχουν τι να κάνουν…Τις λίγες προεκλογικές μέρες που σας μένουν χωρίς αλυσίδα, χωρίς κυνήγι και χωρίς γδάρσιμο, αναλογιστείτε τις ευκαιρίες που έχετε και δαγκώστε το βρώμικο και άθλιο χέρι που σας ταΐζει, γιατί αυτό το χέρι αύριο θα σας σφάξει ή στην καλύτερη περίπτωση θα σας κακοποιήσει βάναυσα!
Βασίλης Δημητριάδης
Share on Pinterest
There are no images.