Κι όμως πάρτυ δεν γίνονται μόνο στο Θωρηκτό «Αβέρωφ» με μοντελάκια και εικονολάτρες νάρκισσους. Πάρτυ γίνονται και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Μόνο που αυτά τα πάρτυ δεν φαίνονται «εκ πρώτης όψεως», διότι είναι καλά οργανωμένα και ιδιαίτερα πριβέ! Σε αυτά τα πάρτυ των εκατομμυρίων συμμετέχουν πολιτικοί, οργανώσεις, ψευτογιάπηδες και άλλα συναφή της ίδιας συνομοταξίας, αυτής των «καλοφαγάδικων» αρπακτικών.

Καταγγελίες γίνονται συνέχεια για παρόμοια πλιάτσικα εις βάρος ευαίσθητων και περιθωριοποιημένων ομάδων, τις οποίες φυσικά κάποιοι φροντίζουν με «νύχια και με δόντια» να τις διατηρούν έτσι.
Πρόσφατα διάβασα καταγγελία για άλλο ένα τέτοιο πάρτυ στο χώρο των αναπήρων, στο οποίο συμμετέχουν και κρατικοί φορείς μαζί με κάποιες «οργανώσεις» επίσημες και μη. Φυσικά, οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν και ονόματα και καταστάσεις αλλά τι να το κάνεις; Ποιος τα βάζει με το κράτος; Ποιος τα βάζει με τα υποκείμενα αυτά που πλουτίζουν εις βάρος των αναπήρων; Κι όμως, είναι κάποιοι που τα βάζουν μαζί τους γιατί ο κόσμος έχει πια μπουχτίσει απ’ όλη αυτή τη σάπια κατάσταση που δήθεν θέλει να «βοηθήσει» κοινωνικές ομάδες αλλά που τελικά μόνο σκοπό έχει να βοηθήσει ορισμένους ημετέρους. Αυτοί οι άνθρωποι βέβαια απειλούνται, λοιδορούνται και εκβιάζονται ώστε να σταματήσουν τις καταγγελίες και την αποκάλυψη των απατεώνων. Πολλοί βέβαια μην αντέχοντας την μεγάλη πίεση εγκαταλείπουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν το βάζουν κάτω γιατί έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να περισώσουν ότι μπορούν από τα χαμένα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όσων υποφέρουν.
Τα πάρτυ αυτά, για να επανέλθω στο θέμα, γίνονται κυρίως και όχι μόνο, με Κοινοτικά κονδύλια τα οποία έρρεαν και συνεχίζουν να ρέουν άφθονα, άγνωστο μέχρι πότε. Τα εκατομμύρια πολλά και οι μασέλες ορισμένων τροποποιήθηκαν σε υδρόψυκτες προκειμένου να ανταπεξέλ-θουν στη συνεχή «μάσα».

Εντύπωση κάνει όμως το γεγονός ότι αυτά γίνονται εδώ και μια εικοσαετία στη χώρα μας αλλά κανείς πολιτικός «δεν ξέρει τίποτα» και κανένας δεν έχει τιμωρηθεί έως τώρα.
Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για επανένταξη, εργασία, δια βίου μάθηση, αποασυλοποίηση, είναι η αιτία της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Διόνυσο, τα Γλυκά Νερά και άλλες προνομιούχες περιοχές που γέμισαν βίλες!
Είναι επίσης περίεργο πως οι υπουργοί υγείας, εργασίας, παιδείας και λοιποί εμπλεκόμενοι δεν έχουν ζητήσει τα «πόθεν έσχες» των υπευθύνων, ανάπηρων και μη, και δεν έχουν ζητήσει να δουν άμεσα τα αποτελέσματα αυτών των εκπαιδεύσεων. Γιατί αν μετά από τόσες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε, τότε κάτι τρέχει… κάποιοι απλά τα έχουν αρπάξει και ζούνε ζωή χαρισάμενη, ενώ οι «κακομοίρηδες» ακόμα υποφέρουν.
Με λίγα λόγια, με τόση εκπαίδευση, αποιδρυματοποίηση και «κοινωνική ένταξη» δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάπηρος άνεργος, αμόρφωτος ή κλεισμένος στο σπίτι.
Το επόμενο πάρτυ ελπίζω να γίνει στον Κορυδαλλό που έχει και άπλετο χώρο.

Βασίλης Δημητριάδης

Share on Pinterest
There are no images.