«Κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του.

Την κεντρική δέσμευση της ΝΔ για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ θα εξαγγείλει σύμφωνα με γαλάζιες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ αύριο στο προσυνέδριο στα Ιωάννινα, τονίζοντας: «Κανείς καρκινοπαθής δε θα ξανασταθεί σε ουρά για τα φάρμακα του»

Δέσμευση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα θεσμοθετήσει την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ θα αναλάβει αύριο κατά το προσυνέδριο του κόμματος στα Ιωάννινα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ», τονίζουν γαλάζιες πηγές.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή αποτελεί μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς αποτελεί την αυτονόητη απάντηση «στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη επεξεργαστεί το κόστος της κατ’ οίκον διανομής των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες μας με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α), το οποίο είναι ασήμαντο, ενώ ο τομέας Υγείας της ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο 3ο Προσυνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ιωάννινα, είναι επικεντρωμένο στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν βρεθεί στα χρόνια της κρίσης σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια.

Στόχος της ΝΔ είναι να καταδείξει ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναδείξει πολλές από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας.

Οι τρεις ενότητες του Προσυνεδρίου είναι:

– Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.
– Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
– H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Share on Pinterest