Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και η Αστικη Μη Κερδοσκοπικη Εταιρεια(Α.Μ.Κ.Ε.)«Πρωτοπορία» διοργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τους τυφλοκωφούς (22-28 Ιουνίου) αλλά και τα 70 χρόνια από την επίσκεψη της Helen Keller στις 21 Νοέμβρη 1946, στον τότε Οίκο Τυφλών της Καλλιθέας.

Η Helen Keller, ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Ήταν το πρώτο άτομο με κώφωση και τύφλωση που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο το 1914.

Υπήρξε υπέρμαχος του δικαιώματος της γυναικείας ψήφου, των εργατικών δικαιωμάτων και πολλών προοδευτικών κινημάτων.

Η ιστορία της ζωής της ήταν μοναδική. Η ίδια χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο θαύμα θέλησης του 20ου αιώνα και η ζωή της γυρίστηκε ταινία με τίτλο: The miracle worker (Τα χρόνια στο σκοτάδι).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η βραβευμένη με 2 όσκαρ ταινία “The miracle worker” ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από:

• την κυρία Διαμάντω Μάτσα, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών-Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Τυφλοκωφών Παιδιών «Το Ηλιοτρόπιο»

• την κυρία Μαρία Ζέζα, εκπαιδευτικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα», Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα, του Νίκου Δημητρίου.

• τον κύριο Νίκο Δημητρίου, Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και πρώην εκπαιδευτικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας.

• την κυρία Δέσποινα Μυλωνά, Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Τυφλοκωφών Παιδιών «Ηλιοτρόπιο» και πρώην Προϊσταμένη Οικοτροφείου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Την εκδήλωση συντονίζει ο κύριος Φίλιππος Κατσούλης, Διευθυντης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση έργων των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας, ενώ θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για όσους παραβρισκόμενους επιθυμούν να πάρουν μέρος.

Σας περιμένουμε όλους, το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 17.30 στο Αμφιθέατρο  (ΚΕΑΤ) (Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα – είσοδος από Σπάρτης).

Πρόγραμμα

Α’ Μέρος 17.30: Προβολή ταινίας «The miracle worker» (Τα χρόνια στο σκοτάδι) Β’ Μέρος 19.30: Χαιρετισμός από τον κύριο Μενέλαο Τσαούση, Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

19.45: Χαιρετισμός από την κυρία Διαμάντω Μάτσα, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών-Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Τυφλοκωφών Παιδιών «Το Ηλιοτρόπιο»

20.00: Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα», Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα, του Νίκου Δημητρίου από την κυρία Μαρία Ζέζα, εκπαιδευτικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας.

20.15: Ομιλία από την κυρία Δέσποινα Μυλωνά, Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Τυφλοκωφών Παιδιών «Ηλιοτρόπιο» και πρώην Προϊσταμένη Οικοτροφείου του ΚΕΑΤ. 20.30: Ομιλία από τον κύριο Νίκο Δημητρίου, πρώην εκπαιδευτικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας. Συζήτηση – Τοποθετήσεις

Την εκδήλωση συντονίζει ο κύριος Φίλιππος Κατσούλης, Διευθυντης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Πηγή: www.newsitamea.gr

Share on Pinterest