Έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, θα συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, στις 11:00 το πρωί, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στο Ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην κλείσει η δομή.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, με πρόφαση την ακαταλληλότητας του χώρου περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε άλλα ιδρύματα καθώς επίσης και εργαζόμενοι.

«Όμως, η εξαθλίωση του χώρου ήταν μια συνειδητή πολιτική, μέσω της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κι έχουν το θράσος και εμφανίζουν σήμερα, σαν αποτέλεσμα ευαισθησίας, το κλείσιμο του ιδρύματος», υποστηρίζει ο σύλλογος.

Οι γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι το κλείσιμο του ιδρύματος γίνεται επειδή ο χώρος θεωρείται από την κυβέρνηση εκμεταλλεύσιμος εμπορικά.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλεί λοιπόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί, διεκδικώντας να μην κλείσει το ίδρυμα, χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.

Μαίρη Μπιμπή

Η διοίκηση με την συνεργασία του υπουργείου εργασίας έχει αποφασίσει και ξεκίνησε να πραγματοποιεί  τον ξεριζωμό των παιδιών μας από το ίδρυμα που ζουν σχεδόν 30 χρόνια.

Έχει αποφασίσει να μεταστεγαστούν στο ίδρυμα στα μελίσσια στο οποίο συστεγάζονται ηληκιωμένοι και άστεγοι, και σε δύο χώρους στο παλιό λοιμωδών σε συνθήκες και διαστάσεις φυλακής.

Τα παιδιά μας έχουν βαριές αναπηρίες,αυτισμού,εγκεφαλοπάθειας κ.α. και απαιτείται αυξημένη φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι γονείς έχουν δηλώσει επανειλημένως την άρνηση τους προφορικά αλλά και εγγράφως στην εγκληματική και απάνθρωπη μεταστέγαση που θα βάλει τα παιδιά σε τεράστιους κινδύνους οδηγώντας τα ακόμη και στον θάνατο.

Όπως στην προηγούμενη μεταστέγαση 31 παιδιών προ πενταετίας από τα οποία έχουν πεθάνει 8.

Καθώς διαθέτουν θέση εξουσίας δεν υπολογίζουν τίποτα θεωρώντας ότι έχουν την απόλυτη δύναμη.

Τα παιδιά αυτά όμως διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη.

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ελάτε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών την Τρίτη 17/10/2017 στις 11 το πρωί στο υπουργείο εργασίας να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ζωή κανενός ανθρώπου και να σώσουμε τα παιδιά.

Ευχαριστούμε

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Share on Pinterest