Ο Ι.Σ.Α καταδικάζει τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του υγειονομικού  προσωπικού και καλεί το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
Ο ΙΣΑ καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού  γιατρού στο νοσοκομείο του Αγρινίου και εκφράζει την συμπαράστασή του, στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχονται επιθέσεις από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους αποδίδουν  την ευθύνη, για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο οι γιατροί του ΕΣΎ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη, για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για τα πρωτοφανή κρούσματα βίας στα νοσοκομεία που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα .Οι δημόσιες δομές ειδικά στην περιφέρεια έχουν γίνει «ξέφραγο αμπέλι» καθώς η φύλαξη των νοσοκομείων έχει υποβαθμιστεί δραματικά από τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

Ο ΙΣΑ ζητά   την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία με  παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες  για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας, στο προσωπικό και στους ασθενείς.

Καλεί το Υπουργείο Υγείας, να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Share on Pinterest