Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δράση των Κινητών Ομάδων Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ. Οι ΚΟΕΣ ξεκινούν τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, “ΕΡΜΗΣ”.

Σε πρώτη φάση, έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).

Το ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ και ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Βάζουμε στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες της Αττικής. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Share on Pinterest