Πρακτικές λύσεις για να καταστούν τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, φιλικά και προσβάσιμα για όλα τα ΑΜΕΑ, αναζητά η νέα διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, που εντάσσεται στην αλλαγή της φιλοσοφίας εξυπηρέτησης του όλου του επιβατικού κοινού, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης συναντήθηκε χθες στο κτήριο που στεγαζόταν το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίας της Ρόδου κ. Μανόλη Ζηδιανάκη.

Στην συνάντηση αυτή, συμμετείχαν ο διευθυντής της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Φώτης Καραμανώλης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης. Όπως δήλωσε ο κ. Τσίκκης, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Ζηδιανάκη, προκειμένου τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, να γίνουν φιλικά και προσβάσιμα για όλα τα ΑΜΕΑ.

Ο κ. Ζηδιανάκης, μετά από την προτροπή του κ. Τσίκκη, θα υποδείξει τρόπους και λύσεις, ώστε τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ να εξυπηρετούν με τον μέγιστο δυνατό τρόπο  τα ΑΜΕΑ, που τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, θα εξετάσει όλες τις εφικτές λύσεις, που μπορεί να υλοποιήσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ που περιμένουν στις στάσεις, για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίκκη,  πολλοί συμπολίτες μας ,που είναι ΑΜΕΑ ,αλλά και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τουρίστες άτομα με αναπηρίες , χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ για τις μετακινήσεις τους και η διοίκηση της,  έχει την υποχρέωση να μεριμνήσει, και να βρει λύσεις για την διευκόλυνση της προσβασιμότητάς τους σε αυτά.

Μέχρι σήμερα τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, δεν παρέχουν καμία διευκόλυνση στα ΑΜΕΑ και κυρίως όσα μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τα ίδια αλλά και οι συνοδοί τους.

Ο κ. Τσίκκης στην συνάντηση αυτή, ζήτησε ακόμη από τον κ. Ζηδιανάκη, την κατάσταση  των ονομάτων των ΑΜΕΑ της Ρόδου, ώστε σε συνεργασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να επεκταθεί η έκπτωση του 50% που παρέχεται σε κάποιες περιπτώσεις  στα εισιτήρια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ,  και σε όλους τους πολίτες του νησιού μας, που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Από την πλευρά του ο κ. Ζηδιανάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίκκη για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν και το ενδιάφερον του για τα ΑΜΕΑ, ζήτησε την συνδρομή του προκειμένου μαθητές που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, να μετακινούνται προς και από τις σχολικές μονάδες τους με τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, εκτός από μια υγιή επιχείρηση που είναι, οφείλει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, να ασκήσει στο έπακρο και την κοινωνική πολιτική της, που στοχεύει στην στήριξη των ευπαθών ομάδων της Ρόδου, που εκτός από τα λεωφορεία της, δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με άλλα μέσα. Η νέα διοίκηση με την πολιτική που ακολουθεί και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει θα στηρίξει με κάθε τρόπο, τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη,  το συγκοινωνιακό έργο που παράγει.» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Πηγή: Ροδιακή

Share on Pinterest