Επίσκεψη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της μονάδας για την ανταπόκρισή τους στα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο για την προστασία των εργαζομένων και των περιθαλπομένων από τη πανδημία και την διασπορά του κορονοϊού Covid-19.

Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τους νέους εργαζομένους του Κέντρου που ανέλαβαν καθήκοντα μετά την προκήρυξη 500 θέσεων έκτακτου προσωπικού στα Κέντρα Πρόνοιας όλης της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό των δομών εν μέσω πανδημίας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους λόγω και των αδειών «ειδικού σκοπού».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Υφυπουργός ενημερώθηκε και για τη παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών απολύμανσης μετά από δωρεές που έχει λάβει το Υπουργείο προκειμένου τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης η κ. Μιχαηλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι οι πυλώνες του ευαίσθητου τομέα της πρόνοιας στη χώρα. Για αυτό και αποτέλεσε προτεραιότητά μας η θωράκισή τους λόγω πανδημίας έτσι ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι περιθαλπόμενοι από τη διασπορά του κορονοϊού. Λάβαμε προληπτικά μέτρα εγκαίρως για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας με χρόνια νοσήματα, ενώ βρισκόμαστε και σε συνεχή επικοινωνία με τις διοικήσεις προκειμένου να καλύπτουμε άμεσα έκτακτες ανάγκες. Η πρόνοια είναι ακόμα πιο αναγκαία, αυτές τις δύσκολες μέρες που η κοινωνία δοκιμάζεται».

Share on Pinterest