Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Επίσης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, η κ. Μ. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητής Ιατρικής, κ. Ι. Μπολέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Γ. Παπαθεοδωρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

 Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης χαιρέτισε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων και συνεχάρη το ίδρυμα Ωνάση για την απόφαση ανέγερσης του Κέντρου.

«Η ανέγερση του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη ενός μεγάλου ελλείματος του Συστήματος Υγείας της Χώρας μας. Η δωρεά οργάνων αποτελεί μια ύψιστη εκδήλωση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας. Τόσο ως Περιφερειάρχης της Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, όσο και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα εργαστώ συστηματικά προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ουραγός στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Προτεραιότητά μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε περιφέρεια-πρότυπο υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών. Όλοι μαζί, πολιτεία, αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούμε, προς όφελος των πολιτών. Εκφράζω και πάλι τα συγχαρητήριά μου στο Ίδρυμα Ωνάση το οποίο συνεχίζοντας την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών μας, αποτελεί έναν σημαντικό αρωγό της πολιτείας, στην προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Share on Pinterest