Με δεύτερη ανάρτηση του στο “Twitter” σχετικά με το θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, απάντησε ο ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είχε αναφέρει και δημόσια ότι ο μικρός πάσχει από την ίδια πάθηση με εκείνον, και ότι η θεραπεία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα δεν θα επιφέρει την πλήρη ίαση του, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και πρακτικά θα τον σώσει, καθώς η περίπτωσή του θα τον οδηγήσει στον πρόωρο θάνατο, χωρίς αντιμετώπιση.

«Το ζήτημα της θεραπείας του 18μήνου Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη προκάλεσε το κοινωνικό αίσθημα. Απάντησα σε πολλούς από εσάς που μου στείλατε μηνύματα αγωνίας. Οφείλω, ως γιατρός, ως πολιτικός και ως πάσχων από την ίδια ασθένεια, να τοποθετηθώ και δημόσια.

Οδηγός μου πάντοτε στην ιατρική που υπηρετώ είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για την υγεία του ασθενή. Η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη έχουν πάντα οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι και γνωματεύουν.

Ταυτόχρονα, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει τη ζωή του μικρού. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας.
Επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία, με βρίσκουν απέναντί τους.

Από τη θέση του ευρωβουλευτή, έρχομαι σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται στις σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες.
Θα υποστηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις, κάθε πρωτοβουλία και #δράση ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες  ασθένειες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.»

Share on Pinterest