«Τώρα που νιώσαμε στο πετσί μας την κρίση, όλοι μας αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα επιλυθούν χωρίς την απαιτούμενη κοινωνική ευθύνη. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τους συνανθρώπους μας». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Γιάννης Ορφανίδης, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής, τη συμπόρευσή του με το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία Δημιουργία».

Όπως εξήγησε «μόνον αν αναπτύξουμε διάφορες μορφές συλλογικής κοινωνικής δράσης θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη, στην προστασία, όλων των πολιτών, και κυρίως εκείνων που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες».

Μάλιστα, υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη και η ευημερία δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε βέβαια με τη χορήγηση φιλοδωρημάτων. Αντιθέτως, είναι συνδεδεμένη με τη θεσμοθέτηση κοινωνικών δομών που θα παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στους αδύναμους και αδύνατους. Και πρωτίστως στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Με αυτή την πεποίθηση προσπάθησα και προσπαθώ να βοηθώ με τις δικές μου δυνάμεις το αξιόλογο έργο που αποτελεί η διοίκηση του ΚΕΑ. Η συνάντησή μας στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσε. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες και το πάθος των συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θεώρησα χρέος μου να συνδράμω στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν».

Και κατέληξε ο Γιάννης Ορφανίδης: «Κατά τις συνομιλίες που είχαμε με τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με τον διευθύνοντα σύμβουλο κύριο Γιώργο Θωμόπουλο ανταλλάξαμε απόψεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων στον χώρο του Μετρό του Συντάγματος, προκειμένου να προβληθούν οι αξιόλογες εργασίες και χειροτεχνίες που έχουν δημιουργήσει άτομα με αναπηρία».

Η ψυχή του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, ο  κύριος Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης που ηγείται αυτής της προσπάθειας, είναι ο άνθρωπος που αποδεικνύει διαρκώς ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες τους, προσφέροντας πλούσιο έργο, τόσο στα ΑΜΕΑ όσο και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

«Ο Γιάννης Ορφανίδης, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να έχει επιλέξει σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έναν ξεχωριστό τρόπο δράσης, αποδεικνύοντάς μας ότι οι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο αντί να καταφεύγουν σε μονόλογους και κούφιες διακηρύξεις, μπορούν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο και δημιουργικό.

Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο κύριος Ορφανίδης, αποτελούν δείκτη μιας άλλης αντίληψης για την πολιτική», δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση.

Share on Pinterest