Ο καθηγητής Marc Anthony Derwick (ετών 65) μαζί με τη γυναίκα του Maria Derwick (ετών 63). Ο καθηγητής Derwick είναι ειδικός στις παθήσεις του κυκλοφορικού με 29 έτη εμπειρίας. Σήμερα ζει στην Αυστραλία.

“Με καταδίκασαν και γελούσαν… Ε και λοιπόν, εγώ μπόρεσα να θεραπεύω τη γυναίκα μου από βαριά αθηροσκλήρωση!”

Είναι ένας ειδικός, που τόλμησε να αμφισβητήσει τις συνήθεις μεθόδους θεραπείας της αθηροσκλήρωσης. Έχει λάβει την κριτική από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Την ίδια ώρα, η ανακάλυψή του μπορεί να προστατεύει εκατομμύρια ανθρώπους από έμφραγμα και εγκεφαλικό.

“Έχω θεραπεύσει ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα, αθηροσκλήρωση και άλλες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος για 27 ολόκληρα χρόνια. Καθημερινά δεχόμουν πολλούς ανθρώπους, στους οποίους έγραφα ευσυνείδητα τόνους φαρμάκων: για την αραίωση του αίματος, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη μείωση της χοληστερόλης. Με βαθιά πεποίθηση ότι τα χάπια αυτά θα τους προστατεύσουν από τα χειρότερα, δηλαδή από την πλήρη απόφραξη των αρτηριών και την οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Πίστευα στο ορθολογικό μου μυαλό, εκπαιδευμένο στην ιατρική σχολή, ότι αυτά τα χημικά “θαυματουργά φάρμακα” θα τους προστατεύουν από τον πρόωρο θάνατο. Ότι θα ξαναβρούν την υγεία τους χάρη σε αυτά. Ωστόσο έκανα λάθος…

Για 27 ολόκληρα χρόνια, πίστευα ότι θεραπεύω τους ανθρώπους και ότι εκτελώ πολύ καλά τα καθήκοντά μου. Μέχρι τη στιγμή που διαγνώστηκε στη γυναίκα μου προχωρημένη, σοβαρή αθηροσκλήρωση των στεφανιαίων αρτηριών… Στη γυναίκα μου, η οποία ούτε καπνίζει, ούτε πίνει και θρέφεται σχετικά υγιεινά. Και όπως αργότερα αποδείχθηκε, δεν έχει ούτε υψηλή πίεση, μόνο λίγο ανεβασμένη χοληστερίνη… Εφάρμοσα στην γυναίκα μια τυπική θεραπεία. Αλλά όπως αποδείχθηκε αργότερα…

Αντί να την θεραπεύσω, την έστελνα γρηγορότερα στον τάφο!

Η γυναίκα μου με εμπιστεύτηκε ως ειδικό. Λάμβανε όπως της έλεγα φάρμακα για να μειώσει τις στατίνες. Μέχρι την τραγική στιγμή στα 59α γενέθλιά της, όταν υπέστη έμφραγμα…

Ευτυχώς το έμφραγμα αποδείχθηκε ελαφρύ. Ωστόσο, με την κάθε εβδομάδα καταλάβαινα ότι η θεραπεία μου δεν φέρνει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και αν φέρνει, το αποτέλεσμα είναι συνήθως αντίθετο από αυτό που περιμένω. Για πρώτη φορά ως ειδικός και ως άνθρωπος, ένιωσα εντελώς ανήμπορος. Αισθανόμουν ένοχος. Τι είμαι, αν δεν μπορώ μετά από 27 χρόνια δραστήριας πρακτικής εμπειρίας, να βοηθήσω τη σύζυγό μου;

Μόνο το 50% των ανθρώπων επιζεί ένα δεύτερο έμφραγμα

Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις ότι το πρώτο έμφραγμα αποτελεί προειδοποιητικό σήμα. Μόνο το 50% των ανθρώπων επιζεί ενός δευτέρου εμφράγματος και μόλις το 3% ένα τρίτο. Βρισκόμουν σε απόγνωση. Αλλά τότε δεν γνώριζα πόσο λάθος σκεφτόμουν. Και δεν γνώριζα, ότι η λύση είναι πραγματικά τόσο κοντά…

Αμφιβάλλοντας τον εαυτό μου, αμφισβήτησα την ιατρική

Η γυναίκα μου με παρηγορούσε και με καθησύχαζε, αλλά εγώ γνώριζα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να την θεραπεύσω. Και τότε ανακάλυψα το βιβλίο του Michel de Lorgeril (Γάλλου καρδιολόγου από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας), ο οποίος γράψει ανοιχτά για τις αρνητικές επιπτώσεις της μακροχρόνιας λήψης στατινών και της πραγματικής αιτίας φράξης των αρτηριών και της στεφανιαίας νόσου.

“Η χοληστερόλη δεν καλή για την υγεία”…

Διάβασα αυτή την συγκλονιστική πληροφορία. Έμαθα ότι η χοληστερόλη είναι απλά ένα σύμπτωμα ότι υπάρχει μια φλεγμονή στον οργανισμό μας. Η χοληστερόλη είναι σαν μία κέρινη μάζα, η οποία φράζει τόσο τις αρτηρίες, όσο και προσπαθεί να επουλώσει τις υπάρχουσες πληγές. Έπιασα το κεφάλι μου, αφού αν είναι έτσι, τότε ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που έχω διδαχτεί στο πανεπιστήμιο! Αργότερα έμαθα επίσης για την πραγματική δράση των β-αναστολέων, των φαρμάκων κατά της αρρυθμίας, για την υπέρταση και την νιτρογλυκερίνη…

Μετά από αυτό που διάβασα, συγκλονίστηκα

Ολόκληροι στρατοί ιατρών συνταγογραφούν στους ασθενείς τους που τους εμπιστεύονται, ένα σωρό φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης στο αίμα. Εν το μεταξύ, ακόμη (πώς είναι δυνατό;) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 100% γιατί δημιουργούνται οι αθηροσκληρωτικές πλάκες. Δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να πιστοποιεί ότι η χοληστερόλη προκαλεί στεφανιαία νόσο και φράξη των αρτηριών. Η λεγόμενη αθηροσκληρωτική πλάκα είναι θρόμβοι αίματος, αλλά υπαίτια σε αυτό δεν είναι η χοληστερόλη!

Τι είναι η αθηροσκλήρωση;

Η αθηροσκλήρωση είναι μια νόσος του ενδοθηλίου, δηλαδή στρώματα κυττάρων που γεμίζουν τις αρτηρίες. Ως αποτέλεσμα της βλάβης αυτών των κυττάρων, το αίμα παύει να ρέει ομαλά στα τοιχώματα των αρτηριών, σχηματίζονται πληγές και θρόμβοι, δηλαδή αθηροσκληρωτικές πλάκες. Λόγω της αύξησης αυτών των πλακών η αιματική ροή στις αρτηρίες είναι περιορισμένη.

Προτού ανακαλύψω τον τρόπο με τον οποίο ξεμπλοκάρονται οι αρτηρίες, εξαφανίζονται οι θρόμβοι (εντελώς φυσικά) και καθαρίζεται η ροή του αίματος, έμαθα ότι υπάρχουν στον κόσμο χώρες, στις οποίες μια τέτοια ασθένεια όπως η αθηροσκλήρωση δεν εμφανίζεται καθόλου! Για παράδειγμα στους κατοίκους της Κιτάβα στην Νέα Γουινέα, δεν υπάρχουν περιστατικά εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης οι κάτοικοι της Μελανησίας, είναι απαλλαγμένοι από την στεφανιαία νόσο, καθώς και του παραδοσιακού λαού των νησιών Τοκελάου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η παραδοσιακή διατροφή είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη υπό τη μορφή ελαίου καρύδας. Την ίδια ώρα, εγώ πρότεινα στους ανθρώπους δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά…

Γιατί το αίμα κολλάει στις αρτηρίες και σχηματίζει θρόμβους;

Η απάντηση είναι απλή που και εγώ ο ίδιος δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αν τα τοιχώματα των αρτηριών είναι τόσο ολισθηρά, ώστε το αίμα να ρέει από αυτά ελεύθερα, ο οργανισμός είναι υγιής. Αν ωστόσο η επιφάνειά τους γίνει πορώδης, ανομοιόμορφη και τραχεία, τότε δημιουργούνται πληγές, οιδήματα και φλεγμονές. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής μου έρευνας, ανακάλυψα ότι υπάρχουν 4 βασικές ουσίες που διατηρούν την υγεία στα τοιχώματα των αρτηριών μας:

το συνένζυμο Q10 (ο ρόλος του στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να συγκριθεί με το μπουζί σε μια μηχανή αυτοκινήτου)

η βιταμίνη C και Κ2, η οποία εμποδίζει αποτελεσματικά την συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες

τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Ωστόσο για την αποκατάσταση των βλαβών που έχουν σχηματιστεί, δεν αρκεί η λήψη 10 δισκίων βιταμινών την ημέρα ή η κατανάλωση ψαριών. Οι φραγμένες αρτηρίες μετατρέπονται σε μια ωρολογιακή βόμβα, που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Για τον αφοπλισμό αυτής της βόμβας, δηλαδή για τη διάλυση των σχηματισμένων αθηροσκληρωτικών πλακών, χρειάζεται ένα πραγματικό όπλο κατά της αθηροσκλήρωσης, το οποίο θα λειτουργεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια στον καθένα.

Πώς αφαιρούνται με φυσικό τρόπο οι επικίνδυνες αθηροσκληρωτικές πλάκες;

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Εδώ και χιλιάδες χρόνια η παραδοσιακή ασιατική ιατρική χρησιμοποιεί το εκχύλισμα που λαμβάνεται από το Cynara scolymus για την θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό περιέχει ενεργά συστατικά (κινερίνη και ινουλίνη) τα οποία μαλακώνουν γρήγορα και μη επεμβατικά τους θρόμβους του αίματος που εμφανίζονται στις αρτηρίες, καθώς και αποκαθιστούν στα κύτταρα που βρίσκονται στις αρτηρίες την κατάλληλη ολίσθηση. Οι ουσίες αυτές, συμβάλουν ώστε το αίμα να ρέει και πάλι ελεύθερα, φτάνοντας και στα πιο απομακρυσμένα όργανα και τριχοειδή αγγεία.

Το Cynara scolymus δεν αποκαθιστά μόνο την ελαστικότητα και την κατάλληλη ροή των αιμοφόρων αγγείων. Χάρη στο γεγονός ότι το αίμα φτάνει στα πιο απομακρυσμένα σημεία του σώματος, όλα τα όργανα οξυγονώνονται και θρέφονται με τον κατάλληλο τρόπο. Ο οργανισμός αρχίζει να λειτουργεί σε πλήρη ρυθμό και θεραπεύονται και άλλα όργανα που δεν λειτουργούσαν σωστά.

Το Cynara scolymus με ισχυρές αντιαθηροσκληρωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες

Ωστόσο, η κατανάλωση μόνο του Cynara scolymus δεν φέρει τόσο θεαματικά αποτελέσματα. Μόνο με το συνδυασμό με άλλα συστατικά, η δράση του ενισχύεται κατά 87%, γεγονός που επιτρέπει στον πλήρη καθαρισμό των αρτηριών.

Το Cynara scolymus με ισχυρές αντιαθηροσκληρωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες

Πριν από 5 χρόνια πήγα στην Ιταλία για ένα επιστημονικό συμπόσιο αφιερωμένο στον καθαρισμό των αρτηριών. Εκεί έμαθα για τις καταπληκτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος της αγκινάρας Cynara scolymus. Άρχισα να φέρνω αυτή την ουσία για την γυναίκα μου, η οποία για 3 μήνες υπό την καθοδήγηση του καθηγητή από την Ταϊπέι, έλαβε την αγωγή με βάση τη ρίζα Φο-τι.

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο τα 27 χρόνια της πρακτικής μου

Η γυναίκα μου προσέγγισε την αγωγή με σκεπτικισμό. Ωστόσο, όταν μετά από 1 μήνα άρχισε να αισθάνεται πολύ καλύτερα, οι οδυνηρές κράμπες στα πόδια και η δυσκολία αναπνοής είχαν εξαφανιστεί, ανέκτησε και πάλι πίστη ότι θα γίνει καλά και χαρά. Παρόλο που αισθανόταν καλύτερα, γνώριζα ότι το σημαντικότερο είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Και οι δυο γνωρίζαμε ότι η ημερομηνία αγγειοπλαστικής επέμβασης και ενδοπρόθεσης (stent), σύντομα πλησιάζει. Εγώ ήξερα επιπλέον, ότι στο 97% των ασθενών μετά από 4-5 χρόνια είναι απαραίτητη και πάλι η χειρουργική επέμβαση… Εν τω μεταξύ, μετά από 4 μήνες η γυναίκα μου πραγματοποίησε ολοκληρωμένες εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι:

η χοληστερόλη LDL είναι φυσιολογική και έχει τιμή 105 mg/dl

η αρτηριακή πίεση ομαλοποιήθηκε και ήταν κατά μέσο όρο 130/78 mmHg

η περιεκτικότητα των τριγλυκεριδίων στο αίμα μειώθηκε στα 120 mg/dl

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: δεν υπάρχει ίχνος αθηροσκληρωτικών πλακών στις αρτηρίες!

Αυτά τα αποτελέσματα πρόσφερε η 100% φυσική και φυτική αγωγή. Εκ φύσεως είμαι σκεπτικός, έτσι συμβούλεψα τη γυναίκα μου να επαναλάβει της εξετάσεις που έκανε. Τα αποτελέσματα ήταν εξίσου αισιόδοξα. Φυσικά και ακυρώσαμε το ραντεβού για επέμβαση αγγειοπλαστικής. Όταν ο γιατρός του νοσοκομείου αντίκρισε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, νόμιζε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος… Δεν ήξερε τι να πει.

                                                                              1η-3η εβδομάδα αγωγής  

4η-6η εβδομάδα αγωγής                                         Μετά την 7η-8η εβδομάδα αγωγής

Στις εικόνες παρουσιάζεται η επίδραση της αγωγής του καθηγητή Derwick με βάση το Cynara scolymus. Αρχικά οι αθηροσκληρωτικές αποθέσεις καταλαμβάνουν την αρτηρία κατά το ήμισυ, γεγονός που ενέχει σοβαρό κίνδυνο. Την 1η εβδομάδα οι αποθέσεις αυτές, μαλακώνουν και διαλύονται με τη βοήθεια των δραστικών ενζύμων και των φυτικών μορίων. Την 3η εβδομάδα φαίνονται πλέον σαφώς μικρότερες. Η τελευταία εικόνα, παρουσιάζει μια καθαρή αρτηρία, στην οποία το αίμα ρέει ελεύθερα.

Στις εικόνες παρουσιάζεται η επίδραση της αγωγής του καθηγητή Derwick με βάση το Cynara scolymus. Αρχικά οι αθηροσκληρωτικές αποθέσεις καταλαμβάνουν την αρτηρία κατά το ήμισυ, γεγονός που ενέχει σοβαρό κίνδυνο. Την 1η εβδομάδα οι αποθέσεις αυτές, μαλακώνουν και διαλύονται με τη βοήθεια των δραστικών ενζύμων και των φυτικών μορίων. Την 3η εβδομάδα φαίνονται πλέον σαφώς μικρότερες. Η τελευταία εικόνα, παρουσιάζει μια καθαρή αρτηρία, στην οποία το αίμα ρέει ελεύθερα.

Αλλά στη χώρα μου ως ειδικός ήμουν τελειωμένος…

Όταν έπαψα να συνταγογραφώ στους ασθενείς μου στατίνες, με κατηγόρησαν. Δεν ήθελαν ούτε καν να ακούσουν για φυσικές ή εναλλακτικές μεθόδους. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολύ ύποπτες. Παρόλο που βρήκα στην Αγγλία έναν παραγωγό που άρχισε να παράγει το παρασκεύασμα με βάση το εξαιρετικά καθαρό εκχύλισμα Cynara scolymus, ισχυρίζονταν, ότι θέλω μόνο να βγάζω χρήματα και ότι οδηγώ τους ανθρώπου στον τάφο με τις ύποπτες μεθόδους μου. Δεν είχα κανένα επιχείρημα. Εξάλλου είχα θεραπεύσει την ίδια τη σύζυγό μου από την αθηροσκλήρωση! Τελικά έφυγα από τη χώρα και μετακόμισα στην Αυστραλία, όπου άνοιξα ένα ιδιωτικό γραφείο ειδικό στις καρδιακές παθήσεις.

Εξακολουθούν να έρχονται άρρωστοι άνθρωποι σε μένα. Αλλά τώρα γνωρίζω, ότι μπορώ πραγματικά να τους θεραπεύσω. Εμφανίστηκε στην τοπική εφημερίδα ένα άρθρο σχετικά με την αγωγή μου. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Έχω αλλάξει την προσέγγισή μου στην ιατρική και βλέπω διαφορετικά τώρα τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Παρόλο που συνάντησα στη χώρα μου επιθέσεις και προσβολές από άλλους συναδέλφους, δεν στεναχωριέμαι. Το σημαντικότερο είναι ότι η γυναίκα μου είναι ΥΓΙΗΣ. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.”

Share on Pinterest