Παράταση δίνεται στα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που λήγουν σήμερα, Παρασκευή (14/06/2019). Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, για τα παραπεμπτικά που λήγουν μέχρι τις 14/06/2019 παρατείνεται η λήξη τους μέχρι και την Παρασκευή (21/06/2019).

Από σήμερα, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αφού το Συντονιστικό τους αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, η αναστολή των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, μετά από την τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στη σύσκεψη με το Συντονιστικό Όργανο των φορέων, αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Τις δεσμεύσεις αυτές, ο κλάδος θεωρεί παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία θα διεκδικήσει τα αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα. Μάλιστα, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα συνεδριάσει και την ερχόμενη εβδομάδα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις αφού κάποιες από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, μπορούν να εφαρμοστούν με Υπουργική Απόφαση.

Share on Pinterest