Διεθνής ποδηλατικός αγώνας αθλητών με αναπηρία θα πραγματοποιηθεί  στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 20-21 Απριλίου 2019 με την ονομασία «FESTOSEUROPEAN CPARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ.

Στον αγώνα αυτό  θα συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές αφού ταυτόχρονα γίνεται και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου και φυσικά σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς ο αγώνας ορίζεται ως open.

“.Έχουμε συμμετοχές από Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.

Είμαστε στη διαδικασία διεκδίκησης θέσεων πρόκρισης για το “ΤΟΚΥΟ 2020” και οι βαθμοί που θα κερδίσουν οι αθλητές μας έχουν μεγάλη σημασία .

Από πλευράς Ελληνικών συμμετοχών έχουμε ρεκόρ για ακόμα μια χρονιά , πράγμα που δείχνει ότι το άθλημα μεγαλώνει και προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

Οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας Παπαγγελης Νίκος  (ΗΡΟΔΙΚΟΣ) και Ελ Λατίφ Κατερίνα (ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ) θα έχουν τον πρώτο αγώνα δρόμου για το 2019, μετά την επιτυχία του Παπαγγελή στην πίστα και το σκρατς με την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Σανδαλάκης Χρήστος (5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας 2019) θα συμμετάσχει με πιλότο τον Καραγιάννη Στέλιο.

Τέλος η Μηλάκη Αργυρώ ( ΤΑΛΩΣ)  θα αγωνιστεί με την Καλατζή Ελένη (ΚΛΕΙΩ) στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σαν ( TANDEM TEAM) για πρώτη φορά μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου του 2017 στοχεύοντας σε ένα restart επιτυχιών.

Η διοργάνωση αυτή που γίνεται από την  Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες  ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία την παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI και συνδιοργανωτή ακόμα μια χρονιά την     Περιφέρεια Κρήτης ως θεσμικό όργανο που φιλοξενεί και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση. 

Με την οργανωτική συμμετοχή από  το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ»και τη στήριξη της εταιρείας  ΜΙΝΟΑΝ LINES .

Συμμετέχουν επίσης  Η διοίκηση της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα υλοποιηθεί ο αγώνας αυτός και το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» .

Πολύτιμη η Βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές Σαμαρείτες του τομέα Μοιρών καθώς και των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων.” αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Share on Pinterest